1. Home
  2. Ervaringen
  3. Is er een forum (of zijn er fora) waar waterontharders worden besproken?

Is er een forum (of zijn er fora) waar waterontharders worden besproken?

Forum en fora

Ja, uiteraard. Met de groeiende aandacht voor ervaringen met waterontharders groeit ook de online aanwezigheid in de diverse fora. Specifiek in bijvoorbeeld een forum van een technologie vergelijkingssite worden de AquaCell maar ook andere waterontharders uitvoerig besproken. De meningen die op deze fora worden gedeeld zijn vaak kritisch maar moeten zélf ook kritisch worden bekeken. 

Het nadeel van dit soort fora is namelijk dat iemand zomaar iets (anoniem) kan roepen zonder feitelijke verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor een dergelijke uitspraak. Een goed voorbeeld is dat er online vaak wordt geroepen dat zacht water en koperen leidingen niet goed samengaan. Dit was een hardnekkig misverstand totdat wij bij Aquacombi enige jaren geleden TNO inschakelden en samen het tegendeel konden bewijzen. Zacht water is juist beter voor je koperen leidingen.

Waarom wordt het dan toch zomaar geroepen in een online forum? Dat is een goede vraag en het antwoord is waarschijnlijk genuanceerd. Vaak is het een gebrek aan kennis van de schrijver. Die heeft wel eens iets gehoord en herhaalt het dan bijvoorbeeld klakkeloos. Ook lijkt het zo te zijn dat zacht water uit een ionenwisselaar zoals de AquaCell nog wel eens verward wordt met andere manieren om water zachter te maken zoals bijvoorbeeld met een osmose apparaat. Het zachte water dat je hieruit krijgt is echter niet te vergelijken met zacht water uit een AquaCell. Een derde en toch wat negatievere opvatting op de desinformatie in fora is belangenverstrengeling. Soms lijkt het alsof de schrijver een bepaald belang heeft bij het veroorzaken van verwarring of het in een forum ‘terloops’ noemen van een merk waar hij of zij in deelneemt.

Dit is jammer omdat het een juiste, wetenschappelijke en eerlijke manier van voorlichting in de weg staat die we bij Aquacombi voorstaan. Uiteindelijk heeft namelijk niemand iets aan ‘scheve’ verhalen. De waarheid komt vroeg of laat toch aan het licht. Online fora zijn toch helaas berucht op het gebied van misleidende voorlichting.

Dat laat overigens onverlet dat ook gerenommeerde partijen zoals waterleidingbedrijven wel eens een scheve schaats rijden. Zo moesten wij recent het bedrijf EVIDES nog tot de orde roepen wegens misleidende en onjuiste reclame in de Zeeuwse krant PZC. De reclame code commissie moest hier zelfs aan ter pas komen.

Dit soort zaken kosten veel tijd en lijken weinig op op te leveren. Maar, schijn bedriegt. Wij geloven er namelijk in dat wanneer wij blijven strijden voor eerlijke en (voor zover mogelijk) onafhankelijke voorlichting, dat het publiek (u dus als Nederlandse consument) dit uiteindelijk zult herkennen en waarderen. En dat het zal helpen bij het maken van de juiste keuzes die niet gekleurd worden door meningen en onjuistheden. Dat is onze missie.

AquaCell is een product van Aquacombi