Waterontharder tegen eczeem, psoriasis en gevoelige huid.

Een waterontharder tegen eczeem, psoriasis en gevoelige huid.

Misschien heeft u het eerder gelezen op bijvoorbeeld nu.nl: Een waterontharder helpt tegen eczeem. Die stelling gaf aanleiding tot een onderzoek aan de universiteit van Portsmouth. Hier zijn onderzoekers bezig geweest om de relatie tussen hard water en eczeem in kaart te brengen in het SWET onderzoek.

Dylan speelde de hoofdrol in de aanleiding voor dit onderzoek. Hij kampt met een ernstige vorm van eczeem. Zo erg, dat hij hiervoor 24 uur per dag een speciaal pak moest dragen.

Tijdens de duur van het onderzoek is er bij wijze van experiment een waterontharder geplaatst in het huis van Dylan. Resultaat: zijn eczeem was binnen enkele weken geheel verdwenen!

Hoogleraar Taraneh Dean: "Een hoog niveau aan zouten zoals calcium en magnesium die we vinden in hard water irriteert de huid. Een andere reden is dat je door de hardheid van het water meer zeep gebruikt voor het wassen van je kleding, deze kunnen de huid nog verder irriteren."

Het onderzoek ging vervolgens verder om te kijken of zacht water een definitieve oplossing is voor eczeempatiënten.

Proef met 336 kinderen

Er was immers voldoende vertrouwen in die verklaring om er een wetenschappelijk onderzoek naar te doen. Met 336 kinderen tussen een half en zestien jaar – allemaal met matige tot ernstige eczeemklachten – werd een proef gedaan. De ene helft kreeg twaalf weken lang zacht water – er werd bij hen thuis een waterontharder geplaatst – de andere helft behield het harde water uit de kraan. Daarnaast bleven de kinderen hun medicijnen gebruiken.

De uitkomst verraste iedereen. In beide groepen daalden de eczeemklachten met gemiddeld 20%. De daling in de hardwatergroep is natuurlijk het opvallendst. Maar de wetenschappers vinden dat niet vreemd. Het is een bekend verschijnsel dat klachten sterk kunnen verminderen als patiënten extra aandacht krijgen. Tijdens zo’n wetenschappelijk onderzoek is die extra aandacht ruim aanwezig.

Ouders toch enthousiast

Is het dus een fabeltje dat zacht water kan helpen eczeemklachten te verminderen? Nee, want er zijn ondubbelzinnige voorbeelden van. Maar het is geen wet van Meden en Perzen. Er zijn enorm veel verschillende vormen van eczeem en huidklachten. In sommige gevallen is zacht water kennelijk de oplossing van het probleem, maar de aantallen zijn te bescheiden om in een onderzoek onder 336 patiënten op te vallen.

De ouders van de kinderen die aan het onderzoek deelnamen waren kennelijk toch wel positief over het ontharde water. Liefst 55% van hen schafte na het onderzoek een waterontharder aan. De ouders van de kinderen uit de hardwatergroep waren daarbij even enthousiast als de ouders van kinderen in de zachtwatergroep.

Er is ook een publicatie verschenen in GAAF!, het magazine van de VMCE.

Ook onder onze klanten bevinden zich veel mensen die baat hebben bij onthard water.

Ervaringen klanten AquaCell

Annie Bakker heeft huidkanker. Het is geen heel agressieve vorm, maar erg vervelend is het wel. Jeukende huid, pijn en wonden. “Tot bloedens toe.” Maar sinds ze in augustus 2013 een AquaCell-waterontharder in haar woning liet plaatsen, knapte haar huid zienderogen op en was haar jeukende huid verleden tijd. Ze realiseerde zich op vakantie in Oostenrijk dat het water aldaar veel beter aanvoelde op haar huid. Thuisgekomen ging ze op zoek naar een oplossing, en schafte de AquaCell aan. Sindsdien is haar jeukende huid verleden tijd.

Lees hier het verhaal van Annie.

Skyler Knol uit Amsterdam krabte zich als baby elke nacht tot bloedens toe open. De familie Knol had daardoor amper nachtrust meer. Nadat vader Hans een advertentie had gezien waarin Annie Bakker vertelde over haar verminderde huidklachten na aanschaf van de AquaCell, besloot hij de proef op de spm te nemen. Skyler's eczeem verdween nagenoeg en de familie Knol slaapt weer.

Lees hier Skyler's verhaal.

Jesper Hoekstra uit het Friese Boornbergum heeft van jongs af aan zo'n extreme vorm van eczeem dat zelfs de artsen voor een raadsel stonden. Een van de bijkomende problemen van zijn huidproblemen is dat douchen nagenoeg onmogelijk was. Eenmaal per week douchte hij met koud water. Zijn huidproblemen verdwenen niet na aanschaf van de AquaCell, maar hij kan nu wel weer dagelijks een warme douche nemen.

Lees hier het hele verhaal van Jesper.

Lisa Keur uit het Drentse Veenhuizen heeft ook van jongs af aan eczeem. Door een zeer gedisciplineerd dieet (geen chocolade en varkensvlees) wist de familie Keur haar klachten redelijk te onderdrukken. Na installatie van de AquaCell gaat het beter met Lisa, en eet ze zo nu en dan zelfs weer wat chocolade en varkensvlees.

Lees hier Lisa's volledige verhaal.

De dochter van Eric van der Plas uit Nieuw-Vennep had ook last van huidirritatie. Niet heel extreem, dus werd er geen arts geraadpleegd. Vader van der Plas ging zelf op internet zoeken en stuitte op hard water als een mogelijke oorzaak van huidirritatie. Nadat de AquaCell werd geinstalleerd verdween de huidirritatie volledig.

Lees hier het verhaal van de familie van der Plas.

Deze voorbeelden laten zien dat zowel mensen met extreme huidklachten als mensen met minder heftige klachten baat kunnen hebben bij een waterontharder.

 

Kijk hier voor:

Eczeem is een verzamelnaam waaronder diverse huidproblemen vallen die allemaal erg op elkaar lijken. Van veel vormen van eczeem weten we nog erg weinig. De meeste vormen van eczeem zorgen voor irritatie en jeuk maar niet alle vormen van eczeem veroorzaken jeukklachten. De meest voorkomende symptomen van eczeem zijn: rode uitslag, huidschilfers, bultjes maar soms zelfs blaasjes. Een belangrijk kenmerk van eczeem is het tegelijkertijd voorkomen van deze klachten.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 538 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews