1. Home
  2. Kalkaanslag
  3. Kalkaanslag in de badkamer: op de douchedeur en de douchecabine

Kalkaanslag in de badkamer: op de douchedeur en de douchecabine

In douchedeur en douchecabine

Gevraagd naar de plekken waar Nederlanders zich het meest zullen ergeren aan kalkaanslag zal het antwoord meestal de badkamer zijn. En dan helemaal op de douchewand. Met deze douchedeur en de douchekabine worden we immers dagelijks geconfronteerd. Deze plekken zijn ook ideaal voor de vorming van kalkaanslag. Dit begint zich immers te vormen wanneer water wordt verwarmd. CO2 treedt uit en kalkaanslag begint zich af te zetten op de oppervlakken waar het kalkrijke water mee in aanraking komt.

Douchekop

Op de douchekop zien we de kalkaanslag vaak terug als de stalagmieten die we kennen uit grotten, hangend aan het plafond. Elke uitloper van kalkaanslag vormt weer een afzetbodem voor een nieuw laagje. Dit gaat door totdat de watertoevoer soms volledig wordt afgesloten of tot wanneer het water echt alle kanten op spuit behalve de goede. De enige remedie - waarbij u het chroom van de douchekop minimaal aantast - is azijn of een ander zwak zuur. Leg de douchekop enige tijd een badje en laat de azijn inweken totdat de kalkaanslag loslaat. Spoel alles goed na en monteer de douchekop. Vaak is het afdoende om dit zo eens in de vier weken te herhalen.

Douchedeur van de douchekabine

Vervelender wordt het wanneer de kalkaanslag zich heeft afgezet op de (glazen) douchewand van de douchecabine. Deze legt u immers niet even in een bad van azijn om de kalkaanslag te verwijderen. En al was dit wel mogelijk dan stond dit waarschijnlijk met stip op nummer 1 van meest vervelende huishoudelijke taken. Hoe houd u de douchewand dan vrij van kalkaanslag? Feitelijk zitten er maar twee dingen op. Of u verwijdert de deeltjes uit het water die de kalkaanslag überhaupt veroorzaken. Of u accepteert dat u met tandenborstels, sponsjes en doekjes gedrenkt in azijn uw douche vrij houdt van kalkaanslag.

 

AquaCell is een product van Aquacombi