1. Home
 2. Kalkaanslag
 3. Kalk verwijderen in de badkamer

Kalk verwijderen in de badkamer

In douchedeur en douchecabine

Kalkaanslag in de badkamer – én het verwijderen ervan – is een veelvoorkomende ergernis. Ontdek hier onze ultieme tip! 

In de badkamer hecht kalk zich aan verschillende oppervlakken: de douchekop, de glazen douchedeuren, de tegels, etc. Het resultaat: een doffe, witte aanslag die moeilijk te verwijderen is. Kalkaanslag kan ook ontstaan op kranen en andere metalen oppervlakken, waardoor ze er vlekkerig en verouderd uitzien. 

 Elke laagje kalkaanslag vormt weer een afzetbodem voor een nieuw laagje. In het geval van de douchekop gaat dit door totdat het water alle kanten op spuit behalve de goede, of totdat de watertoevoer zelfs volledig afgesloten wordt.  

Hoe kunt u kalk in de badkamer verwijderen? 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om kalkaanslag in de badkamer te verwijderen. 

 • Droog oppervlakken na gebruik goed na en maakt ze regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel. Dit kan helpen bij het verminderen van kalkaanslag. 
 • Voor het verwijderen van kalkaanslag in de douchecabine, op douchedeuren of kranen kan azijn of citroenzuur gemengd met water helpen. Breng het aan op de aangetaste oppervlakken, laat het inwerken en spoel vervolgens grondig na. 
   
 • Om kalkaanslag in de douchekop te verwijderen – waarbij u het chroom van de douchekop minimaal aantast – kunt u ook azijn of een ander zwak zuur gebruiken. Leg de douchekop enige tijd in een badje met azijn en laat hem inweken totdat de kalkaanslag loslaat. Spoel alles goed na en monteer de douchekop weer. Vaak is het voldoende om dit eens in de vier weken te herhalen. 
   
 • Ook kunt u commerciële ontkalkingsmiddelen gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld om kalkaanslag te verwijderen. Het is belangrijk om de instructies op het product zorgvuldig te volgen voor het beste resultaat.
 • Onze ultieme tip: voorkom kalkaanslag met een AquaCell waterontharder. 

 Met een AquaCell blijft uw badkamer voorgoed kalkvrij! 

Bent u het verwijderen van kalk in de badkamer beu? Of het nu gaat om kranen, de douchecabine, de douchekop, het bad of de tegels: met een AquaCell bent u voorgoed van het boenen verlost. Niet alleen voorkomt u het ontstaan van nieuwe kalkaanslag, ook bestaande kalkaanslag verdwijnt. Uw badkamer glanst u elke dag weer tegemoet! 

AquaCell is een product van Aquacombi