1. Home
  2. Kalkaanslag
  3. Hoe kun je kalkaanslag voorkomen?

Hoe kun je kalkaanslag voorkomen?

Stop kalkaanslag

Hoe kun je kalkaanslag voorkomen? Kun je überhaupt voorkomen dat kalk zich vormt op plekken waar je het nou juist niet wilt zien? En hoe doe je dat dan? Hoeveel manieren zijn er om dat te doen? En, de hamvraag: wat is nou de allerbeste manier om kalkaanslag te voorkomen thuis? Het antwoord op al deze vragen: installeer een goede waterontharder. 

Kalk voorkomen

Laten we de verschillende manieren allereerst eens opsommen.

  1. Poetsen, poetsen en nog meer poetsen
  2. Verhuizen
  3. Koop een waterontharder


1. Poetsen, en dan weer poetsen en dan weer..

U begrijpt het. Met de eerste optie om kalk te voorkomen blijft u bezig. Zoals we hier konden lezen is het ontstaan van kalkaanslag een evenwichtsreactie. Die reactie kunt u niet voorkomen dus ook het ontstaan van kalkaanslag is simpelweg niet te voorkomen als het water een bepaalde mate van hardheid herbergt. Wanneer u dan water gebruikt in de keuken of in de badkamer zult u steeds opnieuw kalkaanslag terug zien komen. Er zit dan niets anders op dan het met azijn te lijf te gaan, of met een ander reinigingsmiddel dat de kalk oplost.

2. Verhuizen
In hoeverre dit realistisch danwel wenselijk is om kalkaanslag te voorkomen laten we graag aan u. Wij hebben gekkere dingen gehoord in ieder geval. Feit is en blijft dat niet elke regio even hard water heeft. Ieder pompstation heeft weer een andere hardheid, en het water heeft ook steeds weer een andere kalkvormend potentieel. In ‘zachte’ regio’s duurt het veel langer voordat er zich een laag kalkaanslag vormt zodat u meer tijd heeft om het te voorkomen.

3. Koop een waterontharder
Het zal u niet verbazen. Wij van WC-eend adviseren toch echt WC-eend om die kalkaanslag in uw huis te voorkomen. Een waterontharder is daarbij met afstand ook in objectieve zin de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je geen kalk meer ziet. De calcium en magnesium wordt immers direct tegengehouden zodra het de watermeter gepasseerd is. Als we dan nog een keer naar de reactie kijken waarbij kalkaanslag gevormd wordt dan wordt meteen duidelijk dat er geen calciumcarbonaat meer gevormd kan worden.

Een makkelijkere manier om kalkaanslag te voorkomen is er simpelweg niet.

AquaCell is een product van Aquacombi