1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Zijn agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig met een waterontharder?

Zijn agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig met een waterontharder?

Waterontharder aggressieve schoonmaakmiddelen niet meer nodig

Ja, dat klopt. Met een waterontharder kunt u helemaal zonder agressieve schoonmaakproducten. Niet alleen een voordeel voor uw portemonnee, ook voor het milieu.

Agressieve (en vaak zure) schoonmaakmiddelen zoals ontkalkers helpen bij het verwijderen van bestaande kalkaanslag. Dat kan met azijn, maar ook met effectievere (maar ook agressievere) ontkalkers. Azijn is dan nog een redelijke milde oplossing maar vooral agressieve ontkalkers hebben een aantal nadelen:

  • Ze zijn duur
  • Ze tasten chroom, voegen en andere oppervlakten aan
  • Ze zijn vervuilend voor grondwater en milieu
  • Ze bieden geen structurele oplossing

Het laatste punt is zeer fundamenteel omdat je immers steeds opnieuw de kalkaanslag te lijf zult moeten gaan. De genoemde ontkalkers zijn immers een vorm van symptoombestrijding. Het echte probleem - hard (kalkrijk) water - wordt niet aangepakt. Totdat het probleem bij de watermeter wordt aangepakt zal de vorming van nieuwe kalkaanslag meteen na de laatste ontkalkingsronde beginnen.

Met een AquaCell waterontharder pakt u juist het eigenlijke probleem op een tweeledige manier aan. Ten eerste door het water centraal te ontkalken. Hierdoor zal zich nergens meer kalkaanslag vormen. Dat scheelt poetswerk, is beter voor het milieu en is beter voor kranen, apparatuur, tegels en voegen.

Daarnaast lost bestaande kalkaanslag op zodra het in contact komt met zacht water. Dit is een geleidelijk proces maar erg goed zichtbaar in bijvoorbeeld de waterkoker. Wanneer deze enkele weken gevuld wordt met volledig zacht water dan verdwijnt alle aanslag volledig. Hetzelfde geldt dus voor de waterleidingen en apparatuur waar zich inwendig de nodige kalk heeft opgehoopt. Deze hoeft u niet te vervangen maar u kunt geduldig afwachten totdat deze zichzelf weer schoonspoelen met zacht water.

Wilt u het toch houden bij poetsen en ontkalken, dan kunt u in dit artikel tips lezen voor het verwijderen van kalkaanslag met azijn. 

 

AquaCell is een product van Aquacombi