1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Minder zeep gebruiken met zacht water?

Minder zeep gebruiken met zacht water?

Minder zeepproducten gebruiken met zacht water

Jazeker, op termijn is dit de grootste geldelijke besparing die zacht water met zich meebrengt.

Laten we eerst nog eens kijken naar de werking van zeep in hard water die we in een eerder hoofdstuk ook al hebben behandeld. Zepen en schoonmaakmiddelen zijn primair zogenaamde stearaationen die een reactie aangaan met vuil maar ook met calcium, een belangrijk onderdeel van calciumcarbonaat ofwel kalkaanslag. Hoe harder het water, des te meer van deze calciumdeeltjes er in de oplossing aanwezig zijn.

De reactie vindt plaats volgens onderstaande chemische reactievergelijking:

Ca2+ (aq) + 2 C17H35COO- (aq) -> Ca(C17H35COO)2 (s)

Wanneer dus de calciumdeeltjes uit het water worden gehaald met de AquaCell, kan de zeep of het schoonmaakmiddel direct een reactie aangaan met de vuildeeltjes en direct zijn schoonmaakwerk doen. Er is immers geen buffer meer van kalk die deze werking tegenhoudt waardoor je veel meer schoonmaakmiddel of zeep moet toevoegen. Simpel, hè?

Als vuistregel kunt u de hoeveelheid schoonmaakproducten die u vóór de installatie van uw waterontharder gebruikte, reduceren tot minimaal 50%. Dit geldt o.a. voor zeep, shampoo, reinigingsmiddelen en (af)wasmiddel. Wij horen vaak van klanten dat ze zelfs tot 75% minder van deze middelen gebruiken!.

Voor alles geldt; probeer het uit. Kijk welk resultaat voor u bevredigend werkt en houdt het werkingsprincipe van zacht water in uw achterhoofd. Overigens hoeft u in zijn geheel geen onthardingszout voor het ontkalken van uw vaatwasser of antikalk producten meer te gebruiken. Die worden helemaal overbodig.

Lees dit artikel voor een overzicht van alle (zeep)besparingen van zacht water.

AquaCell is een product van Aquacombi