1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Worden ramen streeploos schoon door een AquaCell waterontharder?

Worden ramen streeploos schoon door een AquaCell waterontharder?

Ramen streeploos schoon

Dat hangt erg af van de samenstelling van het water uit uw kraan. In Nederland wordt het water gewonnen uit honderden bronnen, elk met hun eigen samenstelling. De AquaCell haalt kalkvormende mineralen uit het water, dus kalkaanslag is verleden tijd. Er zijn soms echter ook andere mineralen in het water aanwezig. Bij de meeste van onze klanten geven deze geen aanleiding tot strepen op ramen en glas, maar bij sommige klanten helaas ook wel. Gelukkig zijn deze mineralen vaak gemakkelijk te verwijderen met een doek.  

Zoals u al kon lezen in het artikel over ramen wassen is het antwoord op deze vraag dus niet simpelweg: ja. Kalksporen en vlekken op uw ramen nadat zijn verleden tijd nadat u een waterontharder zoals de AquaCell heeft laten plaatsen, andere (minder hardnekkige) mineralen blijven in het water. Voor de meeste mensen zijn schone ruiten niet de belangrijkste aankoopmotivatie maar vormen ze toch een heel prettig bijkomend voordeel

De reden van de afwezigheid van kalkvlekken laat zich natuurlijk raden: er zit geen kalkdeeltjes meer in het water die überhaupt voor de kalkstrepen kunnen zorgen nadat de ramen zijn opgedroogd. 

Let wel dat de samenstelling van het water overal anders is. Elk leverstation heeft zijn eigen unieke samenstelling. Dit betekent dat zacht water in Dokkum dus een andere samenstelling zal hebben dan Maastricht. Ook de zogenaamde droogrest verschilt dus. Dat is het gedeelte van het water dat je over houdt nadat je alles droogkookt. De vaste bestanddelen. Dit zal zijn effect hebben op het eindresultaat. Des te minder droogrest, des te mooier een oppervlak opdroogt.

U wast de ramen precies op de manier waarop u gewend was ze te wassen met als enige verschil dat u minder reinigingsmiddel gebruikt. Zacht water heeft immers minder zeep nodig. Past u de dosering namelijk niet aan dat ziet u nog steeds vlekken maar dan zijn ze van de overtollige zeep in plaats van kalk.

AquaCell is een product van Aquacombi