1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Hoef ik de wasmachine niet meer te ontkalken?

Hoef ik de wasmachine niet meer te ontkalken?

Wasmachine hoeft u niet te ontkalken

Nee, de wasmachine hoeft u nooit meer te ontkalken. Als u dat tenminste al deed. Want, wie gooit echt braaf om de zoveel tijd Calgon of een andere ontkalker in de wasmachine om de effecten van hard water tegen te gaan?

Nu hoeft u niet te schrikken wanneer u dit nooit heeft gedaan. Want, ten eerste zal een AquaCell waterontharder alle bestaande kalk in uw apparaten en leidingen net zo lang te lijf gaan totdat alles is opgelost. Zacht water heeft deze kalkoplossende eigenschap namelijk.

Maar, de kans dat uw wasmachine helemaal verkalkt is zal overigens niet bijster groot zijn. Kalk en zeep reageren namelijk met elkaar zoals u eerder heeft kunnen lezen. Dat betekent ook dat de kalk eigenlijk geen kans heeft om neer te slaan in uw wasmachine. Kalk reageert met de zeep en vormt dezelfde smurrie als in het zeepbakje. Wasmiddel is daarmee eigenlijk ook een waterontharder!

De milieuvriendelijkheid van deze methode laat echter te wensen over. In wasmiddel zitten veel fosfaten en die zijn verschrikkelijk slecht voor het milieu. Ook voor uw wasmachine is de combinatie van hard water en ontkalken met wasmiddel niet ideaal omdat er dan 'vetluis' ontstaat. Vetluis kan uw wasmachine verstoppen en is uitermate onhygiënisch.

Het is dus ideaal om te gaan werken met totaal onthard water, en de doseringen hierop aan te passen. Uw wasmachine hoeft u nooit meer hoeft te ontkalken maar slechts bij tijd en wijle schoon te maken.

Zoals u hier kunt lezen heeft zacht water veel meer voordelen. 

AquaCell is een product van Aquacombi