1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Is schoonmaken makkelijk zonder kalk?

Is schoonmaken makkelijk zonder kalk?

Schoonmaken wordt makkelijker zonder kalk

Ja, dit is voor veel mensen een belangrijke reden om de AquaCell aan te schaffen. Dat blijkt uit een recent klantonderzoek[1], maar ook uit onze testimonials (klantverhalen): “Geen kalk meer, poetsen doe ik met plezier“. Was getekend, Hilda de Bruijn uit Joure. En deze uitspraak is niet exclusief aan haar toe te schrijven aangezien veel AquaCell eigenaren zoals zij vergelijkbare aspecten meemaken van het zachte water dat de AquaCell levert, zoals u kunt lezen in op de pagina waar we de ervaringen met de AquaCell hebben verzameld.

In het begin is het vaak wennen aan het feit dat er minder gedoseerd kan worden in de wasmachine of de vaatwasser, of dat de agressieve schoonmaakmiddelen in de kast kunnen blijven. Er zijn veel mensen die na het ontharden van hun water overstappen naar groene zeep om mee schoon te maken. Een ouderwets schoonmaakmiddel zonder toevoegingen.

Het heeft allemaal met hetzelfde principe te maken: zacht water bevat nu eenmaal geen calcium meer, waardoor een schoonmaakmiddel direct zijn werk kan gaan doen zonder eerst de vermaledijde kalk te neutraliseren. Kalk en zeep reageren met elkaar waardoor je er meer van nodig hebt.

Zonder kalk heb je al die toevoegingen ook niet nodig. Als we aan het werk gaan met zacht water blijkt schoonmaken simpelweg een stuk makkelijker doordat we geschrob, gebeitel en geboen van steenachtige vuilresten achterwege kunnen laten. Er is immers geen kalkaanslag meer en dat biedt vele voordelen en besparingen.

Voor de echte schoonmaakfreaks blijft er dus tijd over om uren lang te stofzuigen en/of in elke hoekje achter sprinraggen en stofnesten aan te jagen. Hoort u niet bij deze groep? Dan wordt het tijd om te bedenken wat u met de vrijgekomen tijd gaat doen na de installatie van uw AquaCell.

Want, schoonmaken wordt echt veel makkelijker zonder kalkaanslag.

AquaCell is een product van Aquacombi