1. Home
  2. Werking waterontharder
  3. Hoeveel liter zacht water stroomt er per uur door de AquaCell?

Hoeveel liter zacht water stroomt er per uur door de AquaCell?

Hoeveel leter zacht water per uur doorstroom

Klein maar fijn en toch erg groot. Het zou een beetje een rare slogan zijn maar wel degelijk van toepassing op de AquaCell waterontharder. AquaCell is immers erg compact vormgegeven zodat er zelfs in een meterkast kan worden geïnstalleerd. Maar toch is de totale doorstroom erg groot om te kunnen voldoen aan de piekvraag van de AquaCell eigenaren wanneer er bijvoorbeeld een wasmachine en een douche tegelijkertijd hun werk moeten doen.

Hoe zit dat? Hoe kun je klein toch een grote capaciteit geven? Er is niet een enkele oorzaak maar het is een combinatie. De samenstelling van de hars is erg fijn zodat deze erg efficiënt haar werk doet. Het zoutverbruik is zo erg laag doordat het oppervlak heel erg groot is. Maar ook is de fijnheid van de hars erg efficiënt omdat er heel veel water tegelijkertijd doorheen kan.

Dow heeft deze hars speciaal ontworpen als een zogenaamde ‘high flow’ hars. AquaCell heeft twee cellen zoals we kunnen lezen bij de werking. Wanneer beide cellen in functie zijn dan kan er maar liefst 3000 liter water per uur onthard worden. Dat is 50 liter per minuut en dat is gigantisch aangezien een normale douche slechts 6-9 liter per minuut vraagt.

Pas wanneer een van beide AquaCell cellen gaat spoelen blijft er dus halve capaciteit over. Toch? Nee. Meer. Dat klinkt ingewikkeld maar is simpel uit te leggen als we ook kijken naar de pagina over de invloed op de waterdruk die de AquaCell heeft. Druk is dynamisch.

Over een enkele cel kan een AquaCell zo nog steeds 1800 liter per uur ontharden. Dat is dus 30 liter per minuut. En, omdat een spoeling van een cel ook maar 16 minuten duurt zijn er praktisch altijd twee cellen in functie.  

Conclusie: AquaCell is klein maar fijn en toch erg groot.

AquaCell is een product van Aquacombi