1. Home
  2. Werking waterontharder
  3. Hoeveel zout verbruikt de AquaCell waterontharder?

Hoeveel zout verbruikt de AquaCell waterontharder?

Hoeveel zout verbruikt AquaCell

Wilt u weten hoeveel zout de AquaCell waterontharder verbruikt? Wij berekenen dit voor u op basis van de waterhardheid en uw waterverbruik

Aan de hand van deze gegevens weten we wanneer de hars verzadigd is met kalk en de cellen van uw waterontharder met zout schoongespoeld moeten worden.

Het zoutverbruik van een AquaCell waterontharder bij hard en zacht water

Hoe harder het water en hoe hoger het waterverbruik, hoe hoger het zoutverbruik en hoe vaker u het zout in de waterontharder moet bijvullen. De hars in de cellen is dan immers eerder verzadigd, waardoor de AquaCell eerder begint met schoonspoelen (regenereren) en er dus eerder regeneratiezout nodig is.

Bij een lagere waterhardheid of – in het geval van de AquaCell – 100% zacht water en hetzelfde waterverbruik, verbruikt u minder zout en zijn de kosten voor het zoutverbruik lager.

Het schoonspoelen van de cellen in de AquaCell gebeurt niet op basis van een vast tijdschema. Het automatische spoelproces vindt pas plaats als het ook daadwerkelijk nodig is: als de hars in een van de cellen verzadigd is met kalk. Door dit volumegestuurd regeneratieproces is de AquaCell waterontharder zo efficiënt en zuinig mogelijk in zoutverbruik (zie ook de pagina over de werking van de AquaCell). 

Het zoutverbruik laten berekenen

Als u het zoutverbruik van uw waterontharder nauwkeurig laat berekenen, weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Benieuwd hoeveel zout de AquaCell waterontharder verbruikt in uw specifieke situatie?

Neem contact op

AquaCell is een product van Aquacombi