1. Home
  2. Zacht water
  3. Hoeveel natrium voegt de AquaCell toe aan drinkwater?

Hoeveel natrium voegt de AquaCell toe aan drinkwater?

Hoeveel natrium voegt AquaCell toe

Voor het volledig ontharden (verzachten) van hard water met een oorspronkelijke hardheid van 8 dH naar 0 dH wordt 68 mg natrium per liter water toegevoegd. Dat is dus 8,5 mg per graad, per liter. Dit terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium voor een volwassene 2400 milligram natrium is. In een recent rapport van Vitens over de kwaliteit van het drinkwater op pompstation Spannenburg [1] staat dat er bij een gemiddelde hardheid van 6,6 dH gemiddeld reeds 81,3 milligram natrium per liter drinkwater aanwezig is in het drinkwater. Bij een waterhardheid van 8 dH* zal er dus (81,3/6,6) x 8 = 98 milligram natrium reeds aanwezig zijn in het water, voor ontharding. Na volledige ontharding door een AquaCell waterontharder bij een inkomende waterhardheid van 8 dH is het natriumgehalte dus 98+68 = 166 milligram (7% van de ADH), dus zelfs wanneer u een natrium- of zoutarm dieet volgt kunt u letterlijk met een gerust hart kraanwater drinken. 

De gemiddelde Nederlander drinkt namelijk om precies te zijn 1 liter water, bestaand uit kraanwater, thee en koffie [2]. Minimaal 93% van de natriuminname komt voor rekening van voeding.

Op deze pagina kunt u uitgebreid lezen of water uit een waterontharder drinkbaar is.

* Gemiddelde waterhardheid in Nederland

[2] Katan, M (2015). Verarmd voedsel. Geraadpleegd op 18 januari 2015. http://www.mkatan.nl/columns-en-kranten/nrc-columns/515-verarmd-voedsel.html

AquaCell is een product van Aquacombi