1. Home
  2. Zacht water
  3. Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Verwijdert een waterontharder essentiële mineralen?

Verwijdert waterontharder essentiele mineralen?

Een waterontharder verwijdert calcium en magnesium uit drinkwater waardoor het zacht wordt. Beide stoffen zijn essentieel voor ons menselijk lichaam maar het menselijk organisme is voor alle duidelijkheid niet afhankelijk van drinkwater voor de levering van deze mineralen. Anders zouden we een probleem hebben, ook zonder waterontharder.

Het zit zo. Slechts 5% van de calcium en 3% van de magnesium in onze voeding is gemiddeld afkomstig uit leidingwater [1], om precies te zijn. Als bron van calcium en magnesium is het hiermee dus praktisch verwaarloosbaar (Nevo code 1885 [2]). Er is geen enkele watersoort, hard of zacht, die ons kan voorzien van alle benodigde mineralen of zelfs maar een minimumhoeveelheid.

Ook het toevoegen van natrium tijdens het proces van ionenwisseling vormt geen enkel gevaar voor de gezondheid. 

Lees hier een uitvoerige en gefundeeerde uitwerking van bovenstaande: Is ontkalken van drinkwater slecht voor de gezondheid?

[1] Van Rossum, C.T.M., Heidi P. Fransen, Janneke Verkaik-Kloosterman, Elly J.M. Buurma-Rethans, Marga C. Ocké, 2011. Dutch National Food Consumption Survey 2007-2010 (No. 350050006/2011). 2010| Part 8-B Sources (NEVO-codes) of minerals | Version 2| 25/2255. RIVM National Institute for Public Health and the Environment.

[2] Online te raadplegen via https://nevo-online.rivm.nl

AquaCell is een product van Aquacombi