1. Home
  2. AquaCell prijs
  3. Is de aanschaf van een AquaCell een goede investering?

Is de aanschaf van een AquaCell een goede investering?

Goede investering

Ja. Een investering in letterlijke zin is een opoffering van geld, ten behoeve van een doel dat pas later wordt gerealiseerd. Voor de aanschaf van de AquaCell waterontharder geldt dit bij uitstek. De aanschafprijs verdient zich namelijk binnen gemiddeld 5 jaar terug door allerlei besparingen.

Goede investering door besparingen

U kunt de volgende besparingen [1] realiseren door de AquaCell te installeren Uitgaande van een 4-persoons huishouden en een waterhardheid van 8 dH:

  • 60 euro besparing op energie waarvan 40 euro besparing op elektriciteit (vaatwasser en wasmachine kunnen op lagere temperatuur draaien met zacht water), 20 euro op gas omdat er geen kalk in het tapwatersysteem van de cv-installatie terechtkomt.
  • 50% besparing op wasmiddelen, zeep en schoonmaakmiddelen, tegen een veel beter wasresultaat [1]. Antikalkmiddelen zijn in het geheel niet meer nodig, dure vaatwastabletten kunnen worden vervangen door een theelepeltje ouderwetse vaatwaspoeder. Mogelijke besparing op al deze producten: 400 euro per jaar*.
  • Langere levensduur en minder defecten warmwaterapparatuur. Volgens onderzoek[2] in opdracht van de Water Quality Association in Amerika kunt je op jaarbasis ongeveer 30 euro per jaar besparen omdat het ontkalken van de cv met onthard water niet meer nodig is. Gedurende de afschrijvingsperiode van 10 jaar (in geval van een cv-installatie) zal er bij kalkhoudend water namelijk minimaal 2 keer moeten worden ontkalkt om een optimale werking van de cv-installatie te waarborgen en defecten te voorkomen. Daarnaast valt een besparing te verwachten op alle andere warmwaterapparaten, met name kokend-waterkranen, waterkokers en koffiezetapparaten. Dit is recentelijk echter onvoldoende onderzocht, en nemen we dus niet mee in de berekening.

Een 4-persoons huishouden met een gemiddelde waterhardheid van 8 dH [3] kan door de waterhardheid te verlagen naar 0 dH dus ongeveer 500 euro besparen. Binnen 5 jaar gaat de investering van een AquaCell zich zo terugverdienen.

Wanneer u hier een prijs aanvraagt dan rekenen we direct en exact de terugverdientijd voor u uit op basis van uw adresgegevens (waterhardheid) en gezinssamenstelling (waterverbruik). U kunt eerst ook dit artikel over de besparingen van zacht water lezen.

Comfort

Daarnaast zijn er echter ook andere voordelen die de aanschaf van de AquaCell met zich meebrengt, die minder met geld te maken hebben maar des te meer met het besparen van tijd en voorkomen van ergernis:

  • Zachte huid na het baden en douchen, verzachting van huidproblemen zoals eczeem.
  • Veel minder tijd kwijt aan schoonmaken door wegblijven van kalkaanslag. Afhankelijk van uw eigen eisen, kunt u gemiddeld een half uur tot 2 uren per week besparen op poetsen en ontkalken.
  • U kunt de ramen lappen en de auto wassen zonder dat er strepen achterblijven.
  • Thee en koffie smaken beter met kalkvrij water.
  • Kleding en ander wasgoed behouden hun kleur beter en drogen minder hard op.

Een AquaCell waterontharder is dus méér dan een goede investering in de letterlijke en figuurlijk zin van het woord, het biedt namelijk naast financieel voordeel ook comfort.

 

*) Afhankelijk van inkomende waterhardheid, merkvoorkeur en bereidheid tot reduceren van het gebruik van zeepproducten

[1] Lees dit artikel voor een wetenschappelijke onderbouwing van de besparingen.

[2] D. D. Paul, V.V. Gadkari, D.P. Evers, M.E. Goshe, and D.A. Thornton (2011). Final Report: Study on Benefits of Removal of Water Hardness (Calcium and Magnesium Ions) from a Water Supply. Columbus, OH: Battelle Memorial Institute.

[3] De gemiddelde waterhardheid in Nederland, berekend op basis van de bij ons bekende waterhardheden.

AquaCell is een product van Aquacombi