1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Blijven de douchecabine en de voegen in de badkamer kalkvrij met een AquaCell?

Blijven de douchecabine en de voegen in de badkamer kalkvrij met een AquaCell?

Blijft de douchecabine in de badkamer kalkvrij

Ja. Het simpele antwoord is dat alles in uw badkamer kalkvrij blijft omdat er geen kalk meer in het water zit nadat het de AquaCell gepasseerd is. Dat betekent dat de glazen douchewand niet meer wit uitslaat, de kranen en de douchekop zowel in- als uitwendig goed blijven functioneren en zelfs de voegen niet meer zullen getuigen van de hardheid van het water in uw badkamer. Voor veel mensen zijn deze specifieke voordelen in de doucheruimte ook meteen de grootste voordelen van zacht water

Het is zelfs zo dat bestaande kalkaanslag weer oplost wanneer het een tijd in contact komt met zacht water. Wanneer u dus de voegen van de tegels en de douchecabine na het douchen naspoelt met zacht water dan zult u zien dat ze er na een tijdje weer als nieuw uit gaan zien. Dit is geen proces van een week maar binnen enkele maanden zult u het verschil gaan merken. Er wordt dan al een tijdje geen nieuwe aanslag meer gevormd en ook de meeste oude kalksporen zijn dan verdwenen.

Het alternatief voor als u iets minder geduldig bent, is het volgen van uw normale schoonmaakroutine voordat de AquaCell wordt geïnstalleerd. Het zal de laatste keer zijn dat u de douchekop kalkvrij hoeft te maken of de aanslag uit de voegen hoeft weg te poetsen dus misschien zult u zelfs enig genoegen scheppen in de laatste keer dat u de badkamer ontkalkt.  

Conclusie: badkamers houden van zacht water. Ze zullen er als nieuw uit blijven zien.

AquaCell is een product van Aquacombi