1. Home
  2. Voordelen waterontharder
  3. Kan ik energie besparen met een AquaCell?

Kan ik energie besparen met een AquaCell?

Energie besparen

Kalkvrij water zorgt voor energiebesparing. Hoeveel energie u precies kunt besparen, hangt af van de waterhardheid in uw regio en uw (warm)waterverbruik. Dat verbruik hangt vaak sterk samen met het aantal personen in huis. Hoe groter het huishouden, hoe meer energie u kunt besparen met een AquaCell. (Lees ook de pagina over de terugverdientijd van een AquaCell.)

Jaarlijkse energiebesparing 

Door water volledig te ontharden, kunt u jaarlijks per persoon 7,1 m3 aan gas besparen. Voor een vierpersoonshuishouden komt dit neer op ongeveer € 20,00 euro per jaar. De stroomkosten voor hetzelfde huishouden kunnen jaarlijks worden verlaagd met zo’n € 40,00 en de kosten voor het onderhoud van de centrale verwarming dalen met ongeveer € 27,50 euro. Met een gezin van vier personen bespaart u dus algauw € 87,50 per jaar! 

Met een AquaCell voorkomt u rendementsverlies 

Kalkaanslag op verwarmingselementen in huishoudelijke apparatuur werkt als een isolatiedeken. Het element werkt door de aanslag minder goed en het duurt langer voordat het apparaat is verwarmd. Elke millimeter kalkaanslag zorgt voor rendementsverlies, een van de gevolgen van hard water

Rendementsverlies kalkafzetting

Met een AquaCell voorkomt u kalkafzetting, waardoor het rendement van de apparatuur behouden blijft. Er vindt dus geen energieverspilling plaats. Dat geldt voor zowel de centrale verwarming, de waterkoker, het koffiezetapparaat, de vaatwasser als de wasmachine. 

Meer voordelen

Naast energiebesparing en het voorkomen van kalkaanslag op de verwarmingselementen van uw huishoudelijke apparaten, biedt de AquaCell waterontharder veel meer voordelen.

AquaCell is een product van Aquacombi