1. Home
  2. Zacht water
  3. Kan ik mijn ramen wassen met zacht water?

Kan ik mijn ramen wassen met zacht water?

Ramen wassen

Ja. Sterker nog: ramen wassen met zacht water is veel beter dan ramen wassen met hard water. Het is dan ook een van de specifieke voordelen van een AquaCell waterontharder. Niet voor niets gebruiken verreweg de meeste schoonmaakbedrijven ook zacht (of zelfs gedemineraliseerd) water voor het wassen van ramen. Hard en kalkrijk water laat namelijk op ramen net zulke hardnekkige kalkstrepen achter als op uw kraan, badkamertegels en de douchewand.

Voor echt schone ramen is zacht water dus perfect omdat er helemaal geen kalk meer in zit. De ramen blijven op den duur ook veel mooier doordat er niet laagje voor laagje steeds meer kalk op wordt afgezet. Dat moet je er periodiek hardhandig vanaf poetsen waardoor het glas op den duur beschadigd kan raken.

Dus: ramen wast u bij voorkeur met volledig zacht ofwel totaal kalkvrij water. Gewoon op de manier die u gewend was maar let daarbij op dat u niet teveel zeep gebruikt. Teveel zeep zie je namelijk terug als lichtblauwe en gele vlekken die doen denken aan de gekleurde (zeep)bellen bij het bellen blazen. Weinig zeep en lauwwarm water geven het beste resultaat.

AquaCell is een product van Aquacombi