1. Home
  2. Werking waterontharder
  3. Is regeneratiezout schadelijk voor het milieu?

Is regeneratiezout schadelijk voor het milieu?

Regeneratiezout schadelijk voor milieu

Nee, regeneratiezout is niet schadelijk voor het milieu op zichzelf. Zout is immers gewoon een natuurproduct dat ook wordt gewonnen uit de bodem. Het is dus geen schadelijke stof die het milieu wordt ingespoeld na de regeneraties. Via de riolering komt het terecht bij de waterzuivering die het zout vervolgens weer uit het water haalt. Ideaal zou het zijn om het vervolgens weer te gaan gebruiken als onthardingszout voor de AquaCell maar dat is voor nu nog toekomstmuziek.

Moderne mechanische waterontharders met nieuwere harssoorten zoals de AquaCell werken overigens steeds efficiënter. Ze verbruiken nog geen 50% van het regeneratiezout dat conventionele systemen met een enkele cel nodig hebben.

Ontharden van water in algemene zin is per saldo erg goed voor het milieu. Het energieverbruik van apparaten die water moeten opwarmen daalt drastisch en er komen veel minder fosfaten in het milieu terecht omdat zacht water nog maar de helft van de hoeveelheid waspoeder, vaatwasmiddel en andere schoonmaakmiddelen nodig heeft. Lees dit artikel voor meer informatie over de besparingen van zacht water. 

AquaCell is een product van Aquacombi