1. Home
  2. Gevolgen hard water
  3. Kan ik huiduitslag krijgen van hard water?

Kan ik huiduitslag krijgen van hard water?

Kan ik huiduitslag krijgen

Ja, met name mensen met een gevoelige huid hebben last van hard water omdat het de huid verder uitdroogt. Er is wel een zekere aanleg voor nodig, maar calcium- en magnesiumdeeltjes staan erom bekend dat ze de huid irriteren en uitdrogen, ook omdat er meer zeep nodig is. Een veel gehoorde klacht van eczeem- en psoriasispatiënten is dat met name een warme douche onverdraaglijk is. Dat is te verklaren: warmte zorgt er voor dat de huidporiën open gaan staan (om afkoeling mogelijk te maken). De harde deeltjes in het water krijgen dan de kans om de poriën binnen te dringen en irritatie te veroorzaken. Het gevolg is een rode, droge huid en jeuk.

Neem ter illustratie van bovenstaande Jesper Hoekstra uit Boornbergum. Jesper heeft al vanaf zijn geboorte een extreme vorm van eczeem. Hij kon daardoor slechts 1 maal per week (koud!) douchen. Nu hij een AquaCell van een familielid kado kreeg, kan Jesper weer dagelijks warm douchen.

Ook (toenmalig) baby Skyler uit Amsterdam had veel baat bij een waterontharder. Skyler krabte zichzelf tot bloedens toe open en zorgde voor slapeloze nachten in huize knol. Na installatie van de AquaCell keerde de (nacht)rust terug.

Lisa Keur heeft ook een vrij ernstige vorm van constitutioneel eczeem, waardoor ze veel jeuk en rode uitslag had. Ook Lisa heeft daarvan sinds installatie van de AquaCell veel minder last.

Er zijn nog veel meer voorbeelden te vinden van klanten met huidklachten of eczeem die veel baat hebben gehad bij een waterontharder. Bekijk hiervoor de ervaringen met AquaCell.

AquaCell is een product van Aquacombi