1. Home
  2. Gevolgen hard water
  3. Heeft hard water ook voordelen?

Heeft hard water ook voordelen?

Voordelen

We hebben hier lang en hard over nagedacht. Als Friezen zouden we heel jolig kunnen zeggen dat hard water in het Thialf wel degelijk voordelen heeft. Maar, zelfs hier lijkt hard water eerder een nadeel. Hoe minder zuiver het ijs des te langzamer het bevriest. Zacht water geeft bijvoorbeeld de mooiste ijsblokjes.

Beter voor je wasmachine is hard water niet. Je hebt meer waspoeder nodig, je energieverbruik is hoger en je huid wordt droger. Dat zijn geen voordelen. Het is ook niet beter voor je leidingen zoals we inmiddels weten na enig onderzoek. Daar kun je beter zacht AquaCell water doorheen laten stromen.

Hard water heeft dan dus in ieder geval geen voor de hand liggende voordelen. Hoe zit het met de gezondheid dan? Heb je de mineralen calcium en magnesium niet gewoon nodig? Is dat het voordeel van hard water?

Helaas. Je haalt de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van deze mineralen niet uit je water. Hard water is daarmee ook niet gezonder of ongezonder om te drinken dan zacht water.

Dat is misschien wel het grootste voordeel van hard water. Het is gewoon hard. En als je daarvan houdt dan is dat een voordeel, toch?

AquaCell is een product van Aquacombi