AquaCell helpt tegen eczeem

Helpt een waterontharder tegen eczeemklachten?

Jazeker. Buiten kijf staat dat steeds meer mensen de weldadige werking op de huid en eczeemklachten als een van de grote pluspunten van een waterontharder noemen. Er zijn daarnaast veel gedocumenteerde ervaringen met de AquaCell waarbij een duidelijk beeld ontstaat van hoe een waterontharder helpt bij eczeem. Maar, eczeem heeft vaak niet één oorzaak. Doktoren menen dat zowel genetica als de omgeving waarin je opgroeit een rol speelt. 

Hard water is één van deze omgevingsfactoren en het harde water is daarbij niet zozeer de oorzaak van eczeem, maar verergert wel de eczeemklachten.

Onderzoekers vermoeden daarbij dat de calcium- en magnesiumzouten in het harde water zorgen voor een verhoogde irritatie van de huid, uitdroging, en/of dat deze zouten het effect van andere chemicaliën in bijvoorbeeld shampoo wijzigen.

Bij een van de jongste onderzoeken, het SWET trial, onder 336 kinderen waren er geen significante verschillen met de controlegroep. Deze zoektocht gaat verder.

Ondertussen zijn er de voorbeelden uit de praktijk waarbij een waterontharder van AquaCell een uitkomst is, neem bijvoorbeeld de gekmakende jeukproblemen van Skyler uit Amsterdam. Na installatie van de AquaCell kreeg de familie Knol haar nachtrust terug. 

Ook Lisa Keur uit Veenhuizen vaart wel bij zacht water: haar eczeemklachten zijn sterk verminderd én ze mag eens in de week weer een stukje varkensvlees eten. 

Of lees hier het verhaal van Ab en Annie Bakker uit Vriezenveen (Annie heeft overigens huidkanker, met symptomen die aan eczeem doen denken): "Het is niet meer geïrriteerd, jeukt en prikt niet meer. Ik ben heel blij"

Dit is een kleine greep uit een veel grotere groep AquaCell-gebruikers die baat heeft bij zacht water in verband met eczeem- en of huidklachten. 

 

Conclusie: zacht water heeft dus wel degelijk een effect op huidproblemen zoals eczeem. Over het hoe en waarom zal de komende jaren steeds meer duidelijk gaan worden.

 

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 481 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews