Huidproblemen eczeem psoriasis verminderen

Helpt zacht water bij huidproblemen zoals eczeem en psoriasis?

Een vergelijkbare vraag die we vaak gesteld krijgen is of een AquaCell helpt specifiek tegen eczeemklachten. Een uitgebreid antwoord kunt u vinden in dit artikel over eczeem en hard water.

Onze huid is ons grootste orgaan. Huidproblemen en huidaandoeningen kunnen dus ook letterlijk voor grote problemen zorgen. Psoriasis kent vergelijkbare symptomen als eczeem maar in essentie is het wel iets totaal anders. Het heeft te maken met oncontroleerbare celdelingen. Bij patiënten met psoriasis delen de huidcellen zich tot wel tien keer sneller dan normaal. Als de nieuwe cellen verplatten en afsterven al naar gelang ze naar de oppervlakte bewegen (net als in een gezonde huid) zijn er bij psoriasis patiënten dus veel meer cellen die aan de oppervlakte komen.De huid wordt snel droog en begint dan te schilferen waarbij er ook ontstekingen kunnen opspelen die alles verergeren.

Hard water speelt nu een rol doordat het de huid verder uitdroogt terwijl het nou juist essentieel is voor eczeem- en psoriasispatiënten om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Dat is waar hard water een rol speelt en waar de AquaCell een tegenrol in kan spelen. Wanneer de kalkdeeltjes namelijk uit het water verwijderd zijn kunnen ze de huid niet verder irriteren of uitdrogen. Dat uitdrogen is iets wat juist vaak gebeurt tijdens en na het douchen of baden, omdat de poriën van de huid dan openstaan. Een ander aspect is dat er met hard water veel meer zepen gebruikt moeten worden die de huid nog verder uitdrogen.

Zacht water lost deze problemen op, waardoor veel mensen die last hebben van eczeem of psoriasis baat hebben bij de installatie van een AquaCell waterontharder.

Meer over de voordelen van zacht water?

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 481 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews