Welke waterontharder moet ik kiezen?

Een waterontharder kopen. U bent er al een tijdje mee bezig of u heeft net ontdekt dat ze bestaan doordat u iets hoorde over de AquaCell waterontharder. Maar hoe koopt u dan zo’n waterontharder? Door hier simpelweg informatie aan te vragen bent u al snel in het bezit van een AquaCell. Maar wellicht gaat dat u dit net iets te vlot. Welke is geschikt voor thuis in uw woning? En waar kunt u deze bestellen? Online op deze website of moet u naar een winkel? En waar begint u als u nog gaat vergelijken?

Waterontharder kiezen

AquaCell waterontharder

2 cellen, duplex parallel, stroomloos met zoutblokken

Conventionele waterontharder

1 cel, elektrische timers en groot. 25kg zouttabletten

Magneet

Moet de vorming van kalkaanslag voorkomen

Geen kalkaanslag meer
Verwijdert oude aanslag
Stroomloos
Continu zacht water
Volledige garantie na 2 jaar
Voordelen zacht water
Bewezen techniek
Handig bijvullen
Compact
Efficiënt
Veilig om te drinken
Overal installeren
Makkelijk instellen
< 1000 euro
(WRAS) getest
Hoge doorstroom
Ultrafijne hars
Handmatige productie

Waarom wilt u een waterontharder gaan kopen?

Om te beginnen is het goed om uzelf af te vragen waarom u een waterontharder gaat kopen. Voor welk doel? Is de levensduur van uw apparaten belangrijk omdat u weet dat ze minder lang meegaan door hard water? Of wilt u simpelweg een badkamer zonder kalkaanslag? Is energie besparen het doel of besparen op wasmiddel? Of gaat het u met name om de voordelen die een AquaCell waterontharder heeft voor uw huid? Dit allemaal bepaalt ook welke eisen u stelt aan uw aankoop. Hoe lang moet uw waterontharder bijvoorbeeld meegaan en / of welk service en garantie niveau verwacht u van de leverancier als er iets kapot gaat of wanneer er problemen zijn?

Hieronder een overzicht met pagina’s die te maken hebben met het kopen, vergelijken en aanschaffen van waterontharders. Daaronder kunt u verder lezen.

Veelgestelde vragen over kopen

Wat is de beste waterontharder in 2024?

De AquaCell is de meest verkochte en best gewaardeerde waterontharder in Nederland. Ontdek hier wat onze waterontharder onderscheidt van de rest.

Lees meer

Waterontharders vergelijken en kiezen

De beste waterontharders en hun prijzen vergelijken, vervolgens eentje kiezen en deze uiteindelijk kopen en bestellen. Hoe doet u dat? Het beste product kopen wil iedereen namelijk. Maar, dan ook graag voor de beste prijs. Wij zijn van AquaCell dus wij vinden misschien niet geheel verrassend AquaCell de allerbeste waterontharder van 2024. Maar, als we uw aandacht even mogen vragen voor dit artikel dan gaan we hieronder de verschillende typen waterontharders met elkaar vergelijken door met name naar de werking te kijken, maar we gaan ook proberen uit te leggen hoe u de leveranciers moet vergelijken. Hopelijk helpt het u de beste waterontharder te kiezen.

Lees meer

Heeft een waterontharder zin?

Om deze vraag goed te beantwoorden moeten we goed kijken naar de aankoopmotivatie. Wat verwacht u van een waterontharder? Wat moet deze voor u doen om de aanschaf zinvol te laten zijn?

Lees meer

Zijn er onafhankelijke vergelijkende testen voor waterontharders?

Zijn er onafhankelijke vergelijkende testen voor waterontharders die ik kan raadplegen voordat ik een waterontharder koop? Het antwoord is nee. U zult vooral zelf goed moeten vergelijken.

Lees meer

Wat als er problemen zijn na het kopen van de waterontharder?

Problemen na het kopen van een waterontharder. Vervelend, maar zoals we ook al aangaven in het artikel over het vergelijken van (de prijzen van) waterontharders kan het altijd gebeuren.  Ieder probleem is overkomelijk maar dan zijn service, garantie en dus ook de keuze voor de juiste leverancier misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw waterontharder. Ook in dat opzicht zit u bij AquaCell goed. Op de hars in de AquaCell zit dertig jaar garantie, op alle onderdelen vijftien jaar. Bij aanschaf krijgt u bovendien vijf jaar all-in servicegarantie. Dat betekent dat de eerste 5 jaar naast onderdelen ook uurloon en voorrijkosten gedekt zijn. Deze garantie kunt u desgewenst verlengen na de eerste 5 jaar. 

Lees meer

AquaCell, de waterontharder voor particulier thuisgebruik?

Als aan alle punten is gedacht die relevant zijn bij het kopen en vergelijken van waterontharders wordt het vervolgens tijd om goed te kijken of het überhaupt mogelijk is om de deze waterontharder thuis te installeren. AquaCell is door zijn compacte vormgeving en onafhankelijkheid van stroom ideaal om te installeren bij particuliere gebruikers. In 95% van de gevallen past de AquaCell in de meterkast. 

Lees meer

Zouttabletten voor uw AquaCell waterontharder of blokzout?

Er zijn zouttabletten voor waterontharders en er is blokzout. Wat is het verschil en welk type zout heeft u nodig voor de AquaCell waterontharder?

Lees meer

Is een proefplaatsing van de AquaCell mogelijk?

Een proefplaatsing van de AquaCell is zeker mogelijk. Wij snappen dat de investering in de AquaCell voor de meeste mensen een forse is. Dus als u - door wat u om u heen hoort of wat onze ambassadeurs u vertellen - nog niet 100% bent overtuigd van de AquaCell, bieden wij u de mogelijkheid om de laatste twijfel weg te nemen door de AquaCell 30 dagen uit te proberen. 

Lees meer

AquaCell waterontharder; goed getest door TNO en WRAS

AquaCell heeft een officieel en heel erg specifiek testcertificaat van WRAS. Specifiek, omdat er getest werd met een opzet die ontwikkeld werd voor deze waterontharders. En dat is uniek. WRAS is gevestigd in Engeland en heeft de kennis en de ervaring om een dergelijke test te ontwerpen en uit te voeren.

Lees meer

Online shop voor waterontharders zoals AquaCell?

Er zijn wel online waterontharder shops waar u direct een waterontharder kunt bestellen en natuurlijk kunt u ook bij ons online direct een AquaCell bestellen. Maar, wilt u dat ook zonder verdere informatie? Is het voor een product zoals een waterontharder niet juist erg belangrijk dat u niet over één nacht ijs gaat? Wilt u niet eerst een goede vergelijking maken voordat u direct een online bestelling plaatst bij een waterontharder shop?

Lees meer

Welke soorten en merken waterontharders zijn er te koop?

Welke soorten en merken waterontharders zijn er nou eigenlijk te koop en wat zijn de echte verschillen om een goede prijsvergelijking te maken, waarbij alle functionaliteiten op de juiste manier tegen elkaar afgewogen kunnen worden? Laten we eerst een onderscheid maken tussen de verschillende technieken om te ontharden. Voor particulieren zijn er ionenwisselaars, magneten en systemen die fosfaat doseren (zogenaamde TAC-systemen) beschikbaar op de markt. Over magneten kunnen we kort zijn: er is geen enkel bewijs dat die helpen tegen kalkaanslag. TAC-systemen zijn relatief nieuw en de ervaringen zijn nogal gemengd. De enige techniek die tot op heden zowel wetenschppelijk onomstreden is, maar ook louter positieve ervaringen bij gebruikers geeft, zijn ionenwisselaars zoals de AquaCell. 

Lees meer

AquaCell waterontharder kopen?

U wilt een AquaCell waterontharder kopen? Dat horen wij graag natuurlijk. U kunt dit formulier invullen zodat we contact met u kunnen opnemen voor het maken van een afspraak. Tenminste, als u dat wilt komen we graag eerst nog bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken en een inschatting te maken van de installatiemogelijkheden. Past de waterontharder bijvoorbeeld in uw meterkast of in de waterput?

Lees meer

Hardheid water meten met testset

Voor het zelf meten van de waterhardheid kunt u een testset kit kopen. Zo’n waterhardheid tester kunt u online bestellen in onze webshop. 

Lees meer

Heb ik een waterontharder nodig?

Het antwoord op deze vraag hangt erg af van een aantal factoren die uw aankoopbeslissing in feite als vanzelf bepalen. Wij vinden in ieder geval dat u een waterontharder nodig heeft maar dit antwoord zal u niet verbazen. Oordeelt u vooral zelf door de volgende vragen voor uzelf te beantwoorden:

Lees meer

Wilt u ook weten of de waterontharder getest is door een onafhankelijke instantie? Of kijkt u of de consumentenbond waterontharders aan een recente test hebben onderworpen? Zijn waterontharders überhaupt getest door een instantie zoals KIWA in Nederland? En welke komt dan als beste uit die test?

Vergeet ook niet na de aankoop het bestellen van de zouttabletten of de zoutblokken onthardingszout die nodig zijn om de harscellen schoon te spoelen. Hoe is dit geregeld?

En, misschien wel het allerbelangrijkste: bij wie en vooral bij wat voor organisatie gaat u de waterontharder uiteindelijk bestellen? Hoeveel ervaring hebben ze? Hoeveel mensen werken er bij deze organisatie en wat voor reputatie hebben ze? Is het bijvoorbeeld een familiebedrijf met een focus op de lange termijn of maakt dat niet zoveel uit en wilt u liever de goedkoopste waterontharder kiezen voor de korte termijn?

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi