Heeft het ingebouwde filters

Heeft de AquaCell waterontharder ingebouwde filters?

De werking van de AquaCell kan beschouwd worden als een filter maar is het niet. AquaCell is immers een ionenwisselaar. Die filtert wel degelijk de deeltjes calcium en magnesium uit het water, maar we noemen het geen filter zoals we bijvoorbeeld een koolstoffilter wel een filter noemen.  

AquaCell is overigens wel voorzien van een tweetal hele fijne filters die ervoor moeten zorgen dat grof sediment de cellen van de waterontharder niet kan bereiken. Wanneer dat jaar in en jaar uit zou gebeuren dan zou de waterstroom op den duur gehinderd kunnen worden. Deze filters worden bij het schoonspoelen van de AquaCell weer automatisch gereinigd.

Wanneer u ieder risico op vervuiling van de cellen wilt uitsluiten kunt u een filter overwegen waar Johan over vertelt in de video hierboven. Dit is een koolstoffilter. Zo’n filter kunnen we qua werking letterlijk vergelijken met de werking van norit-tabletten bij maag-/darmklachten.

Actief koolstof heeft een gigantisch oppervlak waarin allerlei ongewenste stoffen uitspoelen. Zo kunnen die ongewenste stoffen of micro-organismen gemakkelijk uit een vloeistof worden verwijderd.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 367 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews