1. Home
  2. Zacht water
  3. Smaakt zacht water zout?

Smaakt zacht water zout?

Smaakt zacht water zout

Nee, zacht water smaakt niet zout. Bij natriumchloride, de chemische naam voor keukenzout, is de zoute smaak afkomstig van de verbinding van natrium met chloride. In onthard water stijgt echter alleen het natriumgehalte, terwijl de hoeveelheid chloride ongewijzigd blijft. Als de natriumsmaak al waarneembaar zou zijn dan zou men hooguit kunnen zeggen dat dit water 'natriumhoudend' [1] is. Onthard water heeft dus helemaal geen zoute smaak. Kijk hiervoor ook eens op de labels van verschillende soorten bronwater. U zult waarschijnlijk versteld staan van de uiteenlopende samenstelling(en). Spa blauw en zacht water uit een AquaCell liggen qua samenstelling redelijk dicht bij elkaar.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar zacht water smaakt dus zoals de naam doet vermoeden: zacht. De bittere (na)smaak en het vliesje op de koffie en thee zijn daarbij verdwenen. De master tea blenders van het Engelse Twinings weten al lang dat met name de waterhardheid een belangrijke rol speelt bij het zetten van 'the perfect cup' die niet bitter smaakt en zonder het residu dat vaak achterblijft in je kopje, of drijvend op je thee. Dat is een reactie van oliën in de theebladeren met de kalkdeeltjes.

Lees meer informatie over zout voor waterontharders

[1] "The impact of inorganic chemicals on water quality and health" (Bijlage 1st. Super. Sanita - 1993), bladzijden 336- 340.

AquaCell is een product van Aquacombi