Waterontharder aggressieve schoonmaakmiddelen niet meer nodig

Agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig met een waterontharder

Ja. Met een waterontharder kunt u helemaal zonder agressieve schoonmaakproducten. Niet alleen een voordeel voor uw portemonnee, ook voor het milieu. Agressieve (en vaak zure) schoonmaakmiddelen zoals ontkalkers helpen bij het verwijderen van bestaande kalkaanslag zoals we kunnen lezen in een ander artikel op deze website. Azijn(zuur) zorgt bijvoorbeeld voor deze reactie waardoor de kalk oplost:

CaCO3 (s) + 2 CH3COOH (aq) > Ca2+ (aq) + 2 CH3COO- (aq) + CO2 (g) + H2O (l)

Azijn is dan nog een redelijke milde oplossing maar vooral agressieve ontkalkers hebben een aantal nadelen:

  • Ze zijn duur
  • Ze tasten chroom, voegen en andere oppervlakten aan
  • Ze zijn vervuilend voor grondwater en milieu
  • Ze bieden geen structurele oplossing

Het laatste punt is zeer fundamenteel omdat je immers steeds opnieuw de kalkaanslag te lijf zult moeten gaan. De genoemde ontkalkers zijn immers een vorm van symptoombestrijding. Het echte probleem - hard (kalkrijk) water - wordt niet aangepakt. Totdat het probleem bij de watermeter wordt aangepakt zal de vorming van nieuwe kalkaanslag meteen na de laatste ontkalkingsronde beginnen.

Met een AquaCell waterontharder pakt u juist het eigenlijke probleem op een tweeledige manier aan. Ten eerste door het water centraal te ontkalken. Hierdoor zal zich nergens meer kalkaanslag vormen. Dat scheelt poetswerk, is beter voor het milieu en is beter voor kranen, apparatuur, tegels en voegen.

Daarnaast lost bestaande kalkaanslag op zodra het in contact komt met zacht water. Dit is een geleidelijk proces maar erg goed zichtbaar in bijvoorbeeld de waterkoker. Wanneer deze enkele weken gevuld wordt met volledig zacht water dan verdwijnt alle aanslag volledig. Hetzelfde geldt dus voor de waterleidingen en apparatuur waar zich inwendig de nodige kalk heeft opgehoopt. Deze hoeft u niet te vervangen maar u kunt geduldig afwachten totdat deze zichzelf weer schoonspoelen met zacht water.

 

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 977 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews